Cvetni trendovi dolaze i odlaze ,svaka sezona je drugačija, ali 2017. je posebna!

Bujno i opušteno cvijeće prirodnih tekstura  koje izgleda kao da je upravo ubrano iz vrta, kombinovano s puno različitog zelenila, asimetričnog oblika dace dekoracijama  izgled čarobnog vrta.

Najveći  trend 2017. je postići vrlo prirodan izgled na ekskluzivan, a ujedno profinjen način.

Zanimljiva je velika promjena u paleti boja. Najtraženija je kombinacija bledih i mekanih tonova s jednom ili dve jake boje poput bordo crvene ili tamnije ljubičaste,tamno plave i zute. Ono sto izdvaja vencane bukete ove sezone je divlje cvece-plavi cicak,zuta kraspedija,sitna kamilica Tu je  i veliki povratak nekih „staromodnih“ vrsta cvijeća kao sto su dalije, karanfili i gerberi .Bozur je definitivno i ove godine nepobediv uz hortenzije, ruže i mini ruže.On daje lakocu i autenticnost.Umesto kompaktnih i malih okruglih buketa preporucujemo dramaticne velike i divlje bukete sa efektom prirode i organskog izgleda koji ostavlja utisak ubranog divljeg  cveća. Prutna je sitna delikatna gipsofila ili bebin dah koja daje savrsen recept za rusticne bukete,zatim liziantus u svojim pastelnim tonovima,lavanda u sezoni i nezaobilazni sukulenti. Međutim, cveće više nije usamljeno. Krasi  ga raskošno zelenilo, takođe u više nijansi.Jer je ove godine lisce jednako vazno kao i cvece!A posebno  lisce eukaliptusa u mint boji.

Dekoracija sale je takodje izmenjena. Dosadašnji trend visokih martini vaza zamenjuju niske vaze. I dalje efekat transparentnosti na stolu uz pomoc malih staklenki, bočica i teglica,ali na drugi nacin.Nastupa „EKO GLAMUR“. Spoj prirode s ekskluzivnim. Opušteni aranžmani nalaze se u finim antik vazama i različitim posudama u zlatnim, srebrnim i bronzanim tonovima. Novost su viseće instalacije i cvetni lusteri, a na velika vrata vratile su se i girlande. Moramo se složiti da takve dekoracije ostavljaju WOW efekat  na sve prisutne, ali i da su za one mladence koji će za cvjetni dekor izdvojiti više. I ovakve dekoracije opuštenog su dizajna, bogate zelenilom i asimetrične.

Ruže su apsolutne kraljice vencanja i uspjele su se uklopiti u trendovske aranžmane pune zelenila. Međutim, ovog puta one nisu nežni pupoljci već su veliki, rascvetani i raskošni cvetovi, dubokih tonova crvene, ljubičaste ili žute boje. Vrtne ruže fantastično se uklapaju u ovakav tip dekoracija kao i mini ruže, a paleta boja proteže se od mekanih ivory i puderastih tonova do fuksije i tamnih ljubičastih i crvenih nijansi.

Ovakav tip dekoracija spaja dva tipa dizajna koji se do sada nisu susretali, raskoš, elegancija i ekskluzivnost s prirodom, organskim i  neobuzdanim.

Venčanje je poput ogledala. Odraz je mladenacsa i njihovog stila i ukusa.Zbog toga je svako venčanje drugačije, a individualnost se mora prepoznati kroz detalje.

Na kraju možemo ipak zaključiti da je za Vaš najsretniji dan bitna samo jedna sitnica, a to je da je uz Vas osoba koju volite (i prekrasne cvetne dekoracije naravno).